JDK PEDICURE

Complete pedicurebehandeling

Deze voetbehandeling bestaat uit het knippen en verzorgen van de nagels, het verwijderen van eelt, likdoorns en kloven. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan ingroeiende nagels en schimmelnagels. Deze behandeling duurt ongeveer 45 minuten en wordt afgesloten met een heerlijk ontspannende voetmassage.

Deelbehandeling (max. 20 minuten)

 • Nagels verzorgen
  De nagels worden geknipt en mechanisch afgewerkt. Ingroeiende nagels worden vrij gelegd.
 • Eelt verwijderen
  De eeltlocaties worden handmatig en mechanisch verwijderd.
 • Likdoorns verwijderen
  Door likdoorns regelmatig te laten verwijderen, worden ze op den duur kleiner en kunnen zelfs geheel verdwijnen, mits de oorzaak eveneens verdwijnt.
 • Kloven behandeling
  Kloven komen meestal voor in de eeltranden langs de hiel en vooral als de huid erg droog is.
  Door de kloven regelmatig te laten behandelen en de voeten met een speciale klovencrème in te smeren kan erger voorkomen worden.

Schimmelnagelbehandeling

De aangetaste nagels worden dun gefreesd, zodat extra druk en daardoor pijn voorkomen kunnen worden. Vervolgens worden de nagels en voeten behandeld met een antimycosemiddel op natuurlijke basis.
Deze behandeling zal thuis dagelijks (liefst 2 maal per dag) herhaald moeten worden. Omdat schimmelsporen zich ook in uw schoenen nestelen, is het raadzaam deze binnenin ook te behandelen met een schimmelwerend middel.
Het behandelingstraject duurt lang (6 tot 12 maanden); immers de aangetaste delen moeten helemaal zijn uitgegroeid. Om de 6 tot 8 weken volgt er een nabehandeling, waarbij de aangetaste nagels weer afgevlakt worden, zodat de producten hun werk optimaal kunnen blijven doen.

Nagels lakken met gellak

Bij deze behandeling worden de nagels licht opgeruwd en vervolgens gelakt met speciale gellak, bestaande uit basislak, 2 lagen kleurlak en een topcoat. De lak wordt gedroogd met een ledlamp, waardoor de lak direct goed uitgehard is. De lak blijft erg lang mooi: op de teennagels 6 tot 8 weken, op de nagels van de handen 2 tot 3 weken.

Nagelreparatie

Nagelreparatie kan toegepast worden bij schimmelnagels, te kort geknipte of afgebroken nagels. De nagel wordt gerepareerd met een Sculpture ClearGel, waarna deze er weer netjes uitziet.

Ortheses

Siliconen ortheses worden op maat gemaakt voor drukontlasting en/of standcorrectie van bijvoorbeeld hamertenen, ruitertenen en likdoorns op of tussen de tenen. Om een goed passende orthese te maken wordt er een voetonderzoek gedaan, waarbij wordt gekeken naar de beweeglijkheid en stand van voet en tenen. Ook wordt er aandacht besteed aan de schoenen.

Nagelregulatie

Een van de meest voorkomende klachten wordt veroorzaakt door de ingroeiende nagel. De oorzaak daarvan kan zijn erfelijkheid, afwijkende stand van voet of teen of verkeerd schoeisel. Er zijn diverse oplossingsmogelijkheden . Er kan een nagelbeugeltje geplaatst of een orthese gemaakt worden. Ook de nieuwe Arkada techniek is een fijne methode voor (blijvende) regulatie van de nagel. De laatste mogelijkheid is een operatieve ingreep door huisarts of chirurg.